Okulöncesinde Türkçe Dil Etkinliği
Türkçe Dil Etkinlikleri, çocuğun ana diline olan hakimiyetini güçlendirmek, anlama, kavrama, yorumlama ve iletişim becerilini desteklemek için yapılan faaliyetleri kapsar. Bu anlamda Türkçe Dil Etkinliklerimiz şiirler, tekerlemeler, bilmeceler, hikâye öncesi, hikâye anı ve hikâye sonrası etkinlikler, hikâye tamamlama, cümle tamamlama, sohbet saati etkinliklerimizden oluşur.
Okulöncesinde Matematik Etkinliği >
Çocuğun en önemli gelişim alanlarından birisi olan bilişsel gelişim alanını destekleyen en besleyici etkinliklerden birisi de matematik etkinlikleridir. Matematik etkinliğinde sayı sayma, ritmik ve ardışık sayma temel alınarak; basit düzeyde toplama, çıkarma, rakamları hafızada tutma, rakam ve nesne eşleştirme, nesnelerin gruplandırmasını kapsar.
Okulöncesinde Fen ve Doğa Etkinlikleri>
Dünyayı anlamamıza yarayan, farklı düşünmeye teşvik eden, deneme- yanılma yöntemiyle keşfetmemizi sağlayan, kendimizden başlayarak dış dünyadaki varlıkları incelememize olanak sağlayan etkinlikleri kapsar. Fen ve Doğa etkinlikleri; canlı cansız nesneleri incelemek, deneyler yapmak, güneş sistemini kavramak, vücudumuzu tanımak gibi birçok alanda keşif yaptığımız etkinliklerden oluşur.
Okulöncesinde Sanat Etkinlikleri
Bireyin iç dünyasını en estetik şekilde yansıttığı etkinlik türü, Sanat etkinliğidir. Hayal gücünün sınırlarını zorlarken, kendini sözsüz ifade etmeye de teşvik eder. Ayrıca elimizdeki malzemeleri (kullanışlı ya da kullanışsız) nasıl bir sanat etkinliğine dönüştürebiliriz bunları görürüz. Bu bağlamda yapılan etkinliklerden bazıları şu şekildedir: Yırtma, yapıştırma, katlama, kesme teknikleri ile birlikte yapılan kağıt ve artık materyal çalışmaları, boyama, çizim, belirlenmiş nesnelerin şekillerini tuvale ya da kağıda aktarma, özgün sanat etkinliği oluşturma, fırça, kalem, makas, boya gibi araç gereçlerin kullanımının doğru şekilde yönlendirilmesi.
Okulöncesinde Drama, Parmak Oyunu ve Kukla etkinlikleri
Drama bir olayı, oyunu, yaşantıyı tiyatro tekniklerinden yararlanarak, geliştirerek canlandırmaktır. Ezbere dayalı bir eğitim çocuğun zihinsel gelişimini, araştırmasını, paylaşmayı öğrenmesini engeller. Drama ise, çocuğu geliştiren yetiştiren başlı başına bir eğitim alanıdır. Drama ile oyun iç içedir. Drama oyunun pek çok özelliğini barındırır. Oyun, çocuk için yemek, içmek kadar önemlidir. Oyun; çocuğun çevresiyle ilgi kurmasını, duygularını dışa vurmasını, deneyim kazanmasını, eğlenmesini, dinlenmesini, rahatlamasını ve problemlerini çözmesini sağlar. Drama; bireyler arasında dolaysız bir iletişim ve etkileşim sağlar.
Parmak oyunu ve kukla, çocuğun dil gelişimini besleyen, hayal dünyasını zenginleştiren iki önemli oyun ve kurgu araçlarındandır. Parmak oyunu kavramların oturmasında destekleyici etkinlikleri barındırırken, kukla oyunları değerlerimizin anlaşılması, problemlerin çözümü, masalların daha gösterişli şekilde sunulmasını destekler.
Okulöncesinde Müzik, Ses ve Ritim Çalışmaları
Müzik, seslerle yapılan güzel sanat, aynı zamanda da bir eğitim öğretim aracıdır. Erken çocukluk dönemi müzik eğitiminde; ses dinleme, sesleri ayırt etme ve ses üretme, nefes açma, ritim, şarkı söyleme, yaratıcı dans, müzikli dramatizasyon ve müzikli öykü çalışmaları içinde yer alır. Müzik eğitiminin amacı; çocuğun duygusal, bilişsel, dil ve psiko-motor gelişimlerine yardımcı olmak başka bir deyişle çocuğun duyduklarını, düşündüklerini ritim ve şarkılarla serbestçe ifade edebilmesini, müzik kültürü ile tanışmasını ve müzik sevgisini kazanmasını sağlamaktır.
Satranç Etkinliği
‘Kişilik gelişiminde satrancın pozitif etkilerinden yararlanma’ amaçlanan, çocuklarımızın olumlu davranışlar sergilemelerini sağlamaya çalışan bir oyun çeşididir. Planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğini kavratır. Süratli, doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olur, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştirir. Kişiliği ve karakteri olumlu yönde etkiler, “kendine güven” duygusu aşılar ve bunu geliştirir. Dikkatini tek konu üzerinde yoğunlaştırabilme alışkanlığı kazandırır.
Eğlenceli Partilerimiz ve Doğum Günü Kutlamalarımız
Eğlenerek büyümeyi seven çocukların, kendileri gibi eğlenceli parti yapmaları en doğal hakları. Sadece müzik açıp dans etmiyoruz. Bu arada bol bol yeni şeyler öğreniyoruz. Örneğin kış aylarına doğru yaklaşırken “Vitamin C” partisi yaparak, vücudumuzun C vitaminine ne kadar gerek duyduğunu öğreniyor, C vitamini dolu meyveler yiyor, eğlenceli kıyafetler giyiyor ve dans ediyoruz. Hem doya doya eğleniyoruz hem de doya doya öğreniyoruz.
Doğum günü kutlamalarını okulumuzda sınıf öğretmenlerimizin organizasyonuyla düzenliyoruz. Hem eğlenceli şarkılar söylüyor hem doğum günü kutluyor hem de çok eğlenceli danslar ediyor ve oyunlar oynuyoruz. Hepsi tabii ki doğum günü çocuğu ve dostları için…
Tiyatro ve Binicilik Etkinliklerimiz
Şekilden şekle giren, güldüren, güldürürken düşündüren tiyatro oyuncularını okulumuzda oluşturduğumuz tiyatro salonunda ağırlıyoruz. Tiyatroyu ayağımıza getirmekle kalmıyor bir de kendi tiyatromuzu kendimiz yapıyoruz. Her hafta belirlenen bir gün mutlaka bir sınıfımızın hazırladığı oyunu bütün okul olarak izliyor ve alkışlıyoruz. Özgüvenimizi tazeliyoruz ve işte ben de yapabilirim diyoruz. Sadece çocuklar değil, öğretmenler de her ay belirli bir günde mutlaka bize tiyatro gösterilerini sergiliyorlar. Her zaman gördüğümüz öğretmenlerimizi oyun içerisinde farklı farklı şekillerde görmekten de müthiş keyif duyuyoruz.
At binenin kılıç kuşananın!
Dönem içerisinde belirli aralıklarla biniciliğe gidiyoruz. Orada atları seviyor, atlara biniyor, çiftlik havasını tadıyoruz. Hem bazı atlar küçücük oluyor. Tıpkı Aybebe’nin küçük dev adamları gibi. Aramızda kalsın bazılarımız da o küçük atlara biniyor.